Sponsorloop van SEH-artsen goed verlopen: ’Erg fijn dat we over ons streefbedrag zijn gegaan’

Melissa Dogger (midden) met haar teamleden voor de sponsorloop.© Melissa Dogger

Samen met de collega’s die vandaag op de SEH werken.© Melissa Dogger

1 / 2
Milton Pus
Purmerend

Een sportieve uitdaging voor zes artsen van de Spoedeisende Hulp van het Dijklander Ziekenhuis. Zij deden deze vrijdag mee aan een sponsorloop (SGOrun) van 75 kilometer vanaf Dijklander locatie Hoorn, via locatie Purmerend naar Spaarne Gasthuis in Haarlem.

Het gedoneerde geld wordt overgemaakt naar het SGOfonds om meer wetenschappelijk onderzoek te kunnen doen naar spoedeisende zorg en betere patiëntenzorg te kunnen leveren.

,,Het is een landelijke actie vanuit het SGOfonds, dus meerdere ziekenhuizen door het land doen mee”, vertelt Melissa Dogger, arts-assistent Spoedeisende Hulp vanuit een busje. Daarin zit ze samen met vijf collega’s, die om de beurt hardlopen. ,,We lopen vanaf Hoorn naar Haarlem, omdat we samenwerken vanuit de opleiding voor de Spoedeisende Hulp. Lachend: Als we straks klaar zijn, worden we feestelijk onthaald met een borrel. Dat hebben we wel verdiend.”

Nachtdiensten

De meeste deelnemers lopen ongeveer tien kilometer. Eén arts loopt tussen zijn nachtdiensten 25 kilometer. Eerst twee keer tien en daarna nog een keer vijf kilometer. Dogger: ,,We doen als ziekenhuis voor de tweede keer mee aan deze loop. De afgelopen twee jaren werd het evenement afgelast door covid. Alle lopers uit ons team doen deze editie voor het eerst mee.”

Donaties

Op het moment van schrijven staat de teller van donaties op 1874 euro, terwijl het doel 1500 euro was. ,,Het is natuurlijk top dat we over ons streefbedrag zijn gegaan. We gaan er nu voor om 2000 euro nog op te halen”, besluit Dogger. Donaties kunnen via https://sgorun.kentaa.nl/team/over-de-dijken-en-door-het-land/donateurs worden gedaan.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen