Nieuw gezondheidscentrum opent deuren in Bangert en Oosterpolder

De overdracht van de sleutel van het gezondheidscentrum.© Foto Marcel Rob

Martijn Mak
Zwaag

Gezondheidscentrum Bangert en Oosterpolder in Zwaag opent maandag zijn deuren. Onder één dak bevinden zich onder meer een huisarts, fysiotherapeut, verloskundigen, een apotheek en een diëtist.

„Het idee is dat we elkaar versterken. Dat we iedereen die bij ons binnenkomt, kunnen helpen”, vertellen verloskundige Sasha van Driel en fysiotherapeute Daniëlle Galis.

Het pand, gevestigd aan de Jacobsstaf 52 in Zwaag, is ongeveer 900 vierkante meter groot en is opgedeeld in drie delen, voor de huisarts, paramedici en de nieuwe apotheek.

Het realiseren van het centrum heeft veel voeten in aarde gehad. Het idee ontstond immers al zes jaar geleden, toen DieetZO en Fysiotherapie B&O nog in De Kreek waren gevestigd. ,,Er is lang gezocht naar geschikte partners en er moest iemand gevonden worden voor de financiering.”

De groep geïnteresseerden breidde zich langzaam uit, af en toe viel er ook een gegadigde af. Huisarts Mark Bennis en de apotheker Romano Adasi komen erbij. ,,Ook zij hadden het idee om zelf iets op te starten.” In 2018 was alles rond en kon het bestemmingsplan gewijzigd worden.

Afgelopen vrijdag is de sleutel overgedragen, maandag worden de eerste werkzaamheden opgestart. Begin maart volgt de officiële opening van het centrum, als iedereen daadwerkelijk in het nieuwe centrum is gevestigd.

Meer informatie: https://gezondheidscentrumbo.nl/

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen