Weer verdachte uit Heiloo aangehouden voor datadiefstal bij GGD

Internetredactie
Heiloo

Een 22-jarige man uit Heiloo is woensdag aangehouden in verband met het datalek bij de GGD. Het is de vierde aanhouding in deze zaak en de tweede in Heiloo. De verdachten zouden hebben geprobeerd te handelen in gegevens van mensen die zich op het coronavirus hebben laten testen.

Op 23 januari werden een 21-jarige man uit Heiloo en een 23-jarige man uit Alblasserdam aangehouden, zij werkten op een callcenter van de GGD. Dinsdag werd een 25-jarige man uit Amstelveen aangehouden.

Lees ook: Medewerker GGD uit Heiloo verdacht van handel in gegevens geteste mensen en Derde verdachte aangehouden voor datadiefstal bij GGD

Bij het datalek, dat ontdekt werd door RTL Nieuws, zijn onder meer adresgegevens, telefoonnummers en burgerservicenummers (bsn) gestolen. Volgens RTL Nieuws werd de GGD al maanden voor de datadiefstal gewaarschuwd door eigen medewerkers over de kwetsbaarheden rondom de coronasystemen. Deze zorgen zouden door leidinggevenden zijn weggewuifd.

Het onderzoek van de politie kwam op gang toen de GGD meldde dat persoonsgegevens uit de GGD-systemen online te koop werden aangeboden. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen