Twee kettingbotsingen op N245 bij Alkmaar; file en vertraging vanaf Broek op Langedijk

© Foto’s: DNP.NU

1 / 12
Internetredactie
Alkmaar

Bij twee kettingbotsingen op de N245 tussen Broek op Langedijk en Alkmaar zijn vrijdagochtend acht auto’s en een vrachtwagen betrokken geraakt. Dit zorgde voor veel vertraging.

Het eerste ongeluk gebeurde even voor 8.00 uur op de N245 tussen de Laan van Darmstadt en de Huiswaarderweg in Alkmaar. Bij die botsing waren vier auto’s en een vrachtwagen betrokken. Eén persoon is door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Door de drukte op Provincialeweg moesten de weggebruikers bij het voorsorteren om linksaf te slaan eerder stoppen. Dit ging mis en een botsing was het gevolg.

Het verkeer achter het ongeluk liep daarna volledig vast. Vanaf Broek op Langedijk moesten weggebruikers rekening houden met veel vertraging.

(tekst gaat verder onder de foto)

© Foto: DNP.NU

Tweede kettingbotsing

Een tweede ongeluk vond nog geen tweehonderd meter eerder plaats, net na de oprit vanaf De Mare bij Sint Pancras. Bij deze botsing waren vier auto’s betrokken. Eén persoon is in een ambulance nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Twee auto’s raakten zwaar beschadigd en zijn door een berger opgehaald. De twee andere auto’s konden met lichte schade de weg weer op. Ook hierdoor liep het verkeer vertraging op; het zorgde voor een file tot aan de oprit Nauertogt in Koedijk.

© Foto: DNP.NU

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.