’Catwalk’ door Edam-Volendam; een berenjacht, maar dan met katten achter de ramen

Een gemozaïekte kat achter een raam in Edam.
© Foto Marianne Jonkman-Klok
Edam

We hebben een tijdje terug de ’berenjacht’ gehad als coronatijdverdrijf voor kinderen. In Edam-Volendam is nu een nieuwe variant: de ’catwalk’. Er verschijnen katten voor de ramen.

De berenjacht werd een hit tijdens de eerste lockdown, in het voorjaar van 2020. Door het hele land werden beren in allerlei vormen achter het raam gezet, zodat kinderen al wandelend ’op jacht’ konden naar deze beren. Omdat er in de huidige tweede lockdown minder van dergelijke vrolijke dingen worden opgezet, is in de gemeente Edam-Volendam nu de ’catwalk’ opgezet: een berenjacht, maar dan met katten.

Knutselwerk

De Edamse Marianne Jonkman-Klok roept jong en oud op om een tekening, knutselwerk, schilderij of ander kunstwerk van een kat te maken en deze aan de straatkant achter het raam te plaatsen. ,,Alle katten bij elkaar vormen dan één grote kattenexpositie die door iedereen te bezoeken is tijdens het wandelen. Een heuse catwalk’’, zegt ze. Zij heeft intussen al katten in mozaïekvorm gezien, maar ook beeldjes, tekeningen en boeken en kaarten met kattenafbeeldingen.

Marianne, die sinds de start van de tweede lockdown elke dag een foto uit Edam plaatst op haar website, denkt erover om de katten daar ook te gaan bundelen.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen