Hoorns gedenkteken voor overledenen coronavirus ’sympathiek maar nog te vroeg’

Hoorn

Het idee om in Hoorn een gedenkteken te plaatsen voor mensen die zijn overleden aan het coronavirus is sympathiek maar komt te vroeg, vindt het merendeel van de Hoornse gemeenteraad.

Het waren Fractie Tonnaer, Sociaal Hoorn en GroenLinks die deze week gezamenlijk een motie indienden voor het plaatsen van een boompje en een herdenkingsplaat, ter herinnering aan de mensen die aan het coronavirus zijn overleden. Een geschikte locatie zou volgens de indieners een plantsoen, park of de begraafplaats aan de Berkhouterweg in Hoorn zijn.

Hoewel het idee van een gedenkteken over het algemeen positief werd ontvangen, vonden de meeste partijen dat het te vroeg was voor het plaatsen van een dergelijk aandenken. „De timing is misschien ongepast”, zei Arnold Wegner van de PvdA. „We kennen de afloop van de crisis nog niet.”

Ook vond hij het vreemd dat de indieners al suggesties deden voor de invulling van het aandenken. „Over het algemeen gebeurt dat in goed overleg met de nabestaanden. Dat lijkt ons het beste idee.” Onder meer Dick Bennis van het CDA en Chris de Meij (VVD) sloten zich daarbij aan. „Laten we deze motie aanhouden en oppakken als de coronacrisis voorbij is.”

Burgemeester Jan Nieuwenburg liet namens het college weten het een sympathiek idee te vinden. „Laat u de uitvoering en het moment waarop dit gebeurt aan het college over. Dan zullen wij deze motie ook gewoon gaan uitvoeren.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen