Drie digitale bijeenkomsten in Hollands Kroon over afscheid nemen van aardgas: een voor burgers, twee voor bedrijven

Koken via elektriciteit in plaats van aardgas.

Koken via elektriciteit in plaats van aardgas.© Archieffoto ANP

Winnie van Galen
Anna Paulowna

De gemeente Hollands Kroon organiseert in februari drie bijeenkomsten over het inwisselen van aardgas voor groene warmte. De eerste is op 1 februari voor particulieren.

Wel of geen corona, de energie/warmte transitie gaat ondertussen gewoon door, aldus wethouder Theo Meskers. Dat heeft onder meer geresulteerd in het ontstaan van een meedenkgroep bestaande uit burgers die werken aan het opstellen van een Groen warmteplan. Op 1 februari worden tevens andere burgers uitgenodigd hierover mee te praten. De online bijeenkomst start om 19.30 uur en duurt tot 21 uur. Aanmelden kan via duurzaam@hollandskroon.nl. Tijdens de bijeenkomst is onder meer informatie te krijgen welke groene alternatieven er zijn als je cv-ketel het begeven heeft, aldus Meskers.

Niet alleen huishoudens moeten van het gas af, dat geldt ook voor ondernemers. Zodoende organiseert de gemeente op 8 februari (aanvang 19.30 uur) een vergelijkbare informatieavond voor eigenaren van bedrijven. Daar komt bijvoorbeeld aan bod in hoeverre de afvalwarmte van de een van nut kan zijn voor een naburige ondernemer. En op 22 februari (aanvang 19.30) is er een bijeenkomst voor ondernemers die al een paar stappen hebben gezet om van het aardgas af te komen. Zoals het oprichten van een energiecollectief, het gezamenlijk inkopen van zonnepanelen en warmtepompen. Aanmelden voor beide avonden verloopt eveneens via duurzaam@hollandskroon.nl

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.