Verwarde en doorweekte man steelt na tocht door sloten een auto in Julianadorp en komt niet ver. Tijdens zijn aanhouding krijgt politie uit Den Helder nog een melding over de man

De auto op het erf aan de Middenweg.© Foto Politie Den Helder

Casper Duin
Julianadorp

Een 44-jarige man uit Den Helder heeft dinsdagochtend geprobeerd een auto te stelen op het erf van een woning aan de Middenvliet in Julianadorp. Hij kwam niet ver.

Omstreeks 11.30 uur kregen agenten de melding dat een man een auto had gestolen op het erf van de woning aan de Middenvliet en hiermee tegen een boom op het terrein was gereden.

Ter plaatse hadden omstanders de 44-jarige man uit Den Helder onder controle. De man was doorweekt en er was geen contact met hem te krijgen waarbij hij ’in zijn eigen wereld verkeerde’.

Weilanden

De man bleek door de weilanden tussen Den Helder en de Middenvliet te zijn gelopen en door de sloten te zijn gegaan. Bij het erf is hij de woning ingegaan, heeft daar sleutels van de auto ontvreemd en wilde wegrijden. Hij kwam niet ver en kwam in aanraking met een boom.

De man is aangehouden en de politie doet onderzoek naar het voorval. ’De kans is aanwezig dat ook medewerkers van de psychische zorg zich over hem ontfermen’, zo laat de politie weten. De eigenaar van de auto zal de kosten van de schade op hem gaan verhalen.

Tas

Saillant detail was dat de politie op hetzelfde moment een melding kreeg van een door een bewoner aangetroffen tas in een achtertuin van een woning aan de Jolstraat in Den Helder. Hier was geen sprake van inbraak of iets dergelijks. Deze tas bleek eigendom te zijn van de 44-jarige man die zojuist in Julianadorp was aangehouden.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.