Ouderennetwerk West-Friesland lanceert eigen website, gemaakt door ’de ouderen van de toekomst’

© Foto aangeleverd

Martijn Mak
Hoorn

Stichting Ouderennetwerk West-Friesland lanceert vrijdag om 13 uur de website www.ouderennetwerkwf.nl, bedoelt om ouderen met vragen en problemen op het gebied van wonen, zorg en welzijn op weg te helpen.

De website is, op verzoek van de stichting, gemaakt door leerlingen van ROC Horizon College Hoorn en Purmerend. „We vinden het van groot belang dat de jeugd samen kan werken met ouderen, zeker op het gebied van ICT”, legt Willem Bakker uit. „We hebben ze gevraagd wat zij als ouderen graag zouden zien op het gebied van ICT. Een van de ’paradepaardjes’ is dat deze jonge studenten voorstelden om de website ook in het Engels, Turks en Marokkaans aan te bieden. Het is een handreiking aan deze generatie ouderen. Zo kunnen ze zelf vrijblijvend informatie opzoeken.”

Expertisepunt

De website moet een ’expertisepunt’ worden, aldus Bakker. Een van de functionaliteiten is de mogelijkheid om een vragenformulier in te vullen, voor als bezoekers van de website er zelf niet uitkomen. Bakker: „Wij kunnen deze persoon dan helpen. Krijgen we heel veel dezelfde vragen of reacties binnen? Dan zullen we extra stappen ondernemen, zoals een brief schrijven aan de betreffende zorgorganisatie of wethouder.”

Stichting Ouderennetwerk West-Friesland is vorig jaar juli officieel opgericht. Voor Bakker en mede-oprichters Wim Schuijlenburg en Evelyn Mulder een droom die uitkwam. De stichting ziet toe op correct gebruik van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), wil daarnaast kortere lijnen op het gebied van welzijn, wonen en zorg en houdt bovendien toezicht op de uitvoering van Het pact van de Ouderenzorg.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen