De Bilt houdt online-informatieavond over de mogelijke bouw van windturbines bij Lage Vuursche

Eric Lorier
Lage Vuursche

Baarn en De Bilt houden dinsdag een informatieavond over de eventuele bouw van grote windturbines in het bos bij Lage Vuursche. De bijeenkomst wordt online gehouden. De mogelijke plaatsing van de hoge windmolens heeft tot veel beroering in Lage Vuursche en omgeving geleid.

Belangstellenden worden dinsdagavond bijgepraat over hoe de gemeente De Bilt tot de conclusie is gekomen dat locatie Maartensdijksche Bos Noord (grofweg het bosgebied achter het dorp Lage Vuursche tot aan de Hilversumsche Golf Club) geschikt zou kunnen zijn voor windturbines. Er is uiteraard gelegenheid om vragen te stellen.

Net als alle anderen gemeenten in Nederland is ook De Bilt op zoek naar plekken voor zonnepanelen en windturbines. Bij een zoektocht naar mogelijke locaties kwam ook het bos bij Lage Vuursche als optie naar voren. Of er daar ook daadwerkelijk windmolens komen is nog lang niet gezegd. De gemeente Baarn, waar het dorp Lage Vuursche onder valt, is niet enthousiast, en ook vanuit Hilversum wordt gemord omdat de locatie te dicht bij het omroepdorp zou liggen.

De informatieavond begint dinsdag om half acht. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de gemeente De Bilt via duurzaamheid@debilt.nl. Zij krijgen dan per mail een link om via Zoom aan de bijeenkomst deel te nemen.

Lees ook:

Paniek in Lage Vuursche: gemeente De Bilt heeft Vuursche bossen in het vizier als locatie voor zes windturbines van 240 meter hoog; Vuurschenaren worden opgeroepen in verzet te komen

Zorgen over windmolens bij Lage Vuursche: ’Te dicht bij de rand van Hilversum’

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen