Premium

Hoornse activiste krijgt ’ontslag’ na actie ’Weg met JP Coen’: ’Op deze manier worden moedige mensen die opstaan tegen een racistisch systeem monddood gemaakt’

Hoorn

De Hoornse Marisella de Cuba (48) wordt door haar werkgever ’ontslagen’ - feitelijk is zij op non-actief gesteld tot het einde van haar contract - omdat zij in de nacht van 2 op 3 januari betrokken was bij het aanbrengen van de leus ’Weg met JP Coen’ op het wegdek op verschillende plekken in de binnenstad van Hoorn.

De Cuba zei dit in een toespraak tijdens de manifestatie ’Van de VS tot NL: nooit meer fascisme!’ in Amsterdam. Zij is medeoprichter en voorzitter van de stichting We Promise, die in West-Friesland actief racisme, discriminatie en onrecht bestrijdt. De actiegroep heeft het aanbrengen van de teksten, bij het standbeeld van JP Coen, in de JP Coen Straat en op het VOC-embleem op het Grote Noord, opgeëist. De speech van Marisella de Cuba, die de krant niet te woord wil staan, is op de Facebookpagina van We Promise terug te vinden, zowel in woord als in een filmopname.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen