Premium

AZ-trainer baalt dat er tegen Ajax geen VAR was, maar ziet ook dat zijn ploeg te weinig afdwong

Spelers van AZ klagen bij scheidsrechter Jochem Kamphuis nadat die een doelpunt van Myron Boadu heeft afgekeurd wegens hands.
© Foto ANP/Olaf Kraak
Alkmaar

AZ ligt uit het bekertoernooi door een nederlaag op eigen veld tegen Ajax (0-1). AZ-trainer Pascal Jansen baalde ervan dat er bij de wedstrijd geen videoscheidsrechter (VAR) was. Met een VAR zouden enkele beslissingen mogelijk voordeliger voor AZ zijn uitgevallen.

,,Sinds de VAR er is hebben we hem met zijn allen regelmatig vervloekt, maar ik had liever gehad dat hij er vanavond was geweest’’, zei Jansen na de achtste finale in het KNVB Bekertoernooi. Hij somde de drie situaties op die nu slecht uitvielen voor AZ en die door een VAR wellicht anders zouden zijn beoordeeld. ,,Bij het doelpunt van Ajax stond Neres hinderlijk buitenspel. Vervolgens hadden wij een penalty moeten krijgen toen Gudmundsson werd neergelegd door Alvarez. En in de tweede helft werd Boadu afgevlagd voor buitenspel terwijl het helemaal geen buitenspel was. Dat maakt het allemaal wel extra vervelend dat de VAR er niet was en ik snap ook niet zo goed waarom hij er in deze fase van het toernooi nog niet is.’’

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen