’Superhelden’ redden automobiliste uit zinkende auto bij De Goorn

© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
1/7
De Goorn

Twee heldhaftige automobilisten hebben donderdagmiddag het leven gered van een automobiliste die te water belandde naast de parallelweg van de N194 bij De Goorn.

,,Dit zijn echt twee superhelden. Zonder hun hulp had dit slachtoffer het niet gered’’, verzekert brandweercommandant Peter Bouma van het brandweerkorps Avenhorn.

Volgens Bouma moest de vrouw plotseling uitwijken, slipte zij rechts van de weg en schoot ze bij het tegensturen over de weg en belandde in de sloot. Daar zonk het voertuig ondersteboven naar de bodem.

Een automobilist op de N194 zag het gebeuren, draaide via de rotonde terug en sprong direct in de sloot, vertelt Bouma. ,,Hij begon meteen aan de deur te trekken maar kreeg die op eigen kracht niet open. Meteen daarna stopte een vrachtwagenchauffeur van Simon Loos en die sprong ook het water in. Met z’n tweeën lukt het wel om het portier lost te krijgen. Dit had echt geen minuut langer moeten duren. Dan was dit heel anders afgelopen.’’

(Tekst gaat door onder de foto)

© DNP.NU

Volgens commandant Bouma verdienen beide redders een dikke pluim. ,,Want er zijn ook andere bestuurders die die zagen gebeuren en die zijn gewoon doorgereden. Deze superhelden hebben zich op wonderbaarlijke wijze onderscheiden.’’ De andere redder is volgens hem een werknemer van Klaver Giant Obdam. De identiteit van het slachtoffer is niet bekend. Ze raakte weliswaar onderkoeld maar maakt het naar omstandigheden goed. Ambulancepersoneel heeft zich over haar ontfermd.

Bij het hoofdkwartier van Simon Loos in Wognum sijpelde het nieuws over hun heldhaftige college ook door. ,,We zijn nog in afwachting van hem’’, vertelt Thijs Opdam. ,,Op de kazerne in Avenhorn worden ze opgevangen, na hun sprong in het koude water.’’

Auto geborgen

De auto is door een berger uit het water getakeld. De parallelweg was vanwege het voorval dicht tussen de Westeinde en de Vredemakersweg.

Lees ook: Oud-politieman redt vrouw

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen