Digitaal koffiedrinken als lichtpuntje in de lockdown

Door digitaal koffiedrinken toch sociaal contact dankzij het initiatief van Het Opbouwwerk en het Rode Kruis.
© Foto ANP
Medemblik

Nu de lockdown voorlopig nog voortduurt en de maatregelen nog strenger worden, starten Sylvette Ernsting en Remco Koelemeijer van Het Opbouwwerk Medemblik in samenwerking met Marijke Langendijk van het Rode Kruis het initiatief ’Digitaal koffiedrinken’.

,,We merken dat de behoefte aan sociale contacten groot is, en steeds groter wordt”, vertelt Sylvette Ernsting. De opbouwer organiseerde in december al eerder digitale bijeenkomsten in combinatie met het bezorgen van maaltijden. ,,We hebben daar een bordje met een QR-code bijgedaan met de woorden ‘log in, doe mee’. Dat werd een enorm succes. We hebben vier avonden achtereenvolgens leuke gesprekken gehad, er werd voorgelezen, ik speelde kerstliedjes op gitaar.”

Lichtpuntje

,,In het begin van vorig jaar merkten we nog weerstand tegen online evenementen, inmiddels is iedereen hier wel aan gewend. We merken ook dat we het allemaal steeds lastiger krijgen. Nu we nog maximaal een persoon mogen ontvangen, moeten we steeds harder werken om nog lichtpuntjes voor onszelf te creëren. We hopen dat met digitaal koffiedrinken te bereiken.”

Positief

,,Aan de hand van thema’s en interesses van de mensen die zich aanmelden, zullen we bepalen waar we het over gaan hebben. Het is in elk geval de bedoeling dat er positieve onderwerpen aan bod komen, waar de deelnemers weer een beetje door geïnspireerd raken.”

Het online koffiedrinken staat gepland op dinsdagmiddag van 16 tot 17 uur, er wordt ook gestart met een bijeenkomst op de maandagmorgen. Sylvette: ,,Uitbreiding naar een avond is ook zeker een optie.” Aanmelden kan via opbouwwerk@medemblik.nl of bij Sylvette Sylvette Ernsting 06-50154820 of Remco Koelemeijer 06-50154777

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen