Conflict op straat in Zwaag, verdachte zwaait met mes, politie sluit wijk hermetisch af

© GlocalMEDIA

© GlocalMEDIA

© GlocalMEDIA

© GlocalMEDIA

© GlocalMEDIA

1 / 5
Internetredactie
Zwaag

Aan de Kosterstuin in Zwaag is maandagavond een conflict geweest tussen twee minderjarige jongens, beiden zeventien jaar oud. Eén van hen zou hebben gedreigd met een wapen. Naar aanleiding van het incident had de politie de wijk hermetisch afgesloten.

De politie was naar aanleiding van het incident begonnen met een grootschalige zoekactie in de buurt. Volgens een ooggetuige ter plaatse kan niemand de wijk meer in of uit zonder gezien te worden door politieagenten.

Meerdere eenheden van de politie zijn in de omgeving actief aan het zoeken geweest naar de verdachte die gedreigd heeft met een vuurwapen, aldus een woordvoerder van de politie. De politie heeft in de omgeving meerdere mensen gecontroleerd, maar heeft de betreffende verdachte uiteindelijk niet meer aangetroffen.

Rond kwart over acht ’s avonds vloog er een politiehelikopter actief boven de wijk. Ook was de politie met politiehonden actief in de wijk.

In de zoektocht was rond 19.00 uur een Burgernet-melding uitgegaan, waarin melding werd gedaan van een zoektocht naar twee jongens van zeventien jaar oud. Eentje van hen is getint en draagt een zwarte sjaal. De andere verdachte is blank.

Iets later volgde er ook een Burgernet-melding voor een blond meisje. Alledrie de gezochte personen hebben volgens Burgernet „natte voeten”. Ooggetuigen die een van de drie signaleren worden opgeroepen om hen niet zelf te benaderen, maar 112 te bellen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen