Trainersduo Arjan de Zeeuw en Pim Touber langer bij Vitesse’22

Arjan de Zeeuw tijdens zijn afscheid van het nationale politieelftal met Simon Kistemaker.

Arjan de Zeeuw tijdens zijn afscheid van het nationale politieelftal met Simon Kistemaker.© Foto United Photos

Kees van Dalsem
Castricum

Het trainersduo Arjan de Zeeuw/Pim Touber is ook volgend seizoen actief bij Vitesse’22. De twee hebben hun contract verlengd bij de Castricumse tweedeklasser.

,,Overleg tussen de technische commissie, het hoofdbestuur, de trainers, de spelersraad en de begeleiding leidde tot unaniem enthousiasme om met deze trainers verder te gaan. Dankzij de gedrevenheid en de creativiteit van de trainers is de beleving bij de spelersgroep zeer positief’’, aldus een verklaring van het bestuur van Vitesse’22. Voor oud-profvoetballer De Zeeuw en Touber is het hun eerste klus als hoofdtrainer bij een club.

Het duo van de andere club uit het dorp, FC Castricum, heeft de verbintenis verlengd. Felix Aerts en Ralph Blom hebben vorige week hun handtekening gezet onder een nieuw éénjarig contract. Aerts en Blom zijn bezig aan hun eerste seizoen bij de zaterdag derdeklasser.

Jerry van der Wijst is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van SV Wijk aan Zee. ,,Hij heeft het erg naar zijn zin bij ons en wij zijn nog steeds blij met hem’’, aldus bestuurslid Bianca Kramer van de vierdeklasser. De Zaanse trainer is sinds het seizoen 2016-2017 actief in het kustdorp.

Oud-ADO’20-speler Patrick Krop (36) is de nieuwe trainer van Stormvogels, hij is in IJmuiden de opvolger van Sjaak Lettinga. De Santpoorter was dit seizoen begonnen als speler van de derdeklasser, maar hij staat volgend seizoen voor de groep.

Volgens voorzitter Nico Stoker paste Krop precies in het plaatje van Stormvogels. ,,De ambitie van Patrick, zijn visie, kennis, persoonlijke vaardigheden in combinatie met zijn voetbalachtergrond en zijn docentschap lichamelijke opvoeding maken hem tot een uitermate geschikte kandidaat.’’ Krop speelde ook voor HFC Haarlem, Alphense Boys, Hollandia, VVSB en AFC.

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen