Zwaargewonde bij botsing tussen auto en bestelbus in Midwoud, bestuurder vlucht en wordt aangehouden [video]

© Foto’s: GLOCALmedia
De personenauto raakte zwaar beschadigd.
© Foto GLOCALmedia
1/4
Midwoud

Bij een botsing tussen een auto en een bestelbus op de Tripkouw in Midwoud is vrijdagochtend even na 8.30 uur een persoon zwaargewond geraakt. De automobilist vluchtte, maar werd enkele uren later door de politie gevonden.

De politie, brandweer en twee ambulances kwamen ter plaatse. Ook een mobiel medisch team werd ingevlogen om te assisteren bij het ongeluk.

Het slachtoffer, een inzittende van de auto, liep zware verwondingen op en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurders van beide voertuigen bleven voor zover bekend ongedeerd.

(Tekst gaat verder onder de video)

Een politiehelikopter werd ingezet bij de zoektocht naar de gevluchte bestuurder. Gezocht werd naar een blanke man van ongeveer twintig jaar oud met blond haar. Hij droeg een zwarte jas met bontkraag. De politie verspreidde het signalement via Burgernet en liet rond 11.00 uur weten dat de man was gevonden.

Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. De weg was volledig afgezet. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk.

Bestuurder aangehouden

De bestuurder die op de vlucht sloeg na het ongeluk is in zijn eigen huis aangehouden door de politie. Het zou gaan om een 24-jarige man uit Nibbixwoud.

© Foto: GLOCALmedia

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen