Trainer Roy van der Mije stapt na dit seizoen netjes over van OFC naar ADO’20: ’Heb geen contractbreuk gepleegd’

Roy van der Mije.© Archieffoto

Kees van Dalsem
Heemskerk

Het is een opvallende overstap in de derde divisie zondag, de transfer van trainer Roy van der Mije van OFC naar ADO’20. Volgens de coach is het allemaal netjes gebeurd, ondanks de claim van OFC dat hij al een akkoord had. ,,Ik heb geen contractbreuk gepleegd. Het werk bij ADO’20 past beter bij mijn maatschappelijke carrière.’’

Technisch directeur Louis Wijdenbosch van OFC meldde dat hij een mondelinge overeenkomst had met de trainer voor volgend seizoen. Bovendien was zijn club door ADO’20 niet op de hoogte gebracht van zijn transfer naar de divisiegenoot. Van der Mije ontkent dat. „Ik heb geen contractbreuk gepleegd. Ik heb geen doorlopend contract of een mondeling akkoord. Louis was op de hoogte van mijn vertrek aan het einde van het seizoen met de daarbij horende argumenten. Ik denk dat hij teleurgesteld was en daarom zo reageerde. Maar wat mij betreft maak ik het seizoen bij OFC gewoon goed af, want mijn vertrek heeft niks met mijn verblijf in Oostzaan te maken. Ik heb met iedereen altijd goed samengewerkt en we hebben een uitstekende selectie. In elk huwelijk wordt wel eens wat gezegd.”

Van der Mije, eerder actief voor EDO en JOS/Watergraafsmeer, maakte in de winter van seizoen 2019-2020 de overstap van Legmeervogels naar OFC, waar hij Eric Heerings opvolgde. Bij ADO’20 volgt hij Juan Fernandez Coto op, die al na een dienstverband van enkele maanden te horen kreeg dat de club niet met hem verder wil.

„Ik werk zelf in het onderwijs en ik wil graag bij een vereniging werken met een langetermijnvisie, waarbij ik jonge spelers kan inpassen in het team’’, verklaart Van der Mije. ,,Bij ADO’20 is dat juist de doelstelling, de verantwoordelijken binnen de club willen dat er zoveel mogelijk talenten uit de eigen jeugd in het eerste voetballen.”

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen