Buurtvereniging Bloemendaal-Noord wil rel met Theresiaschool sussen

De St. Theresia basisschool
© Particuliere foto
Bloemendaal

Buurtvereniging Bloemendaal-Noord wil de rel met de leiding van de St. Theresia basisschool sussen. Voorzitter Michiel Oosterhoff heeft schooldirecteur Jeannette Kemp uitgenodigd voor een gesprek om de lucht te klaren. Kemp staat open voor een ’constructief gesprek’ met de buurtvereniging.

Steen des aanstoots is de zienswijze van de buurtvereniging over het plan voor landgoed Dennenheuvel, waar tachtig woningen moeten verrijzen. De buurtvereniging is tegen dat plan, ook vanwege de in haar ogen gevaarlijke verkeerssituatie rond de school aan de Dennenweg.

In die zienswijze over de wijziging van het bestemmingsplan staat dat de schooldirecteur heeft gezegd dat er maandelijks rond de school een verkeersongeluk gebeurt, maar schooldirecteur Kemp noemt dat ’onzin’. Zij is boos over deze suggestie. Het is slechte reclame voor de school en zij heeft om rectificatie gevraagd van de buurtvereniging.

Oosterhoff vindt haar reactie op zijn beurt weer verbazingwekkend, omdat de opmerking over de verkeersveiligheid is gebaseerd op een gesprek van twee leden van de buurtvereniging met de school. Ook heeft de buurtvereniging zelf metingen verricht en geobserveerd hoe het met het verkeer gaat aan de Dennenweg.

Oosterhoff zegt dat de opmerking van de schooldirecteur een van de ongeveer twintig punten is in de zienswijze. Een ander belangrijk punt is dat de nieuwbouw moet passen in de omgeving.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen