Peter Littooij nieuwe interim-directeur bij Zaans Medisch Centrum

Peter Littooij.
© Foto ZMC
Zaandam

Peter Littooij start per 1 februari als interim-directeur bij het Zaans Medisch Centrum (ZMC) in Zaandam. Samen met interim-bestuurder Hans Feenstra zal hij een bestuur vormen voor vier maanden.

Hans Feenstra werkt ook als interim, hij vervangt bestuurder Ruurd Jan Roorda en Littooij komt als directeur te werken ter vervanging van bestuurster Marian de Vries, zij treedt binnen twee maanden af. Roorda en de Vries kondigden elk hun vertrek vorig jaar aan.

De in Friesland wonende Peter Littooij is al ruim twintig jaar werkzaam in de gezondheidszorg. Hij is als registeraccountant opgeleid aan de VU Amsterdam, waarna hij startte bij Deloitte in Beverwijk. Bij de universiteit Leiden kwam hij in aanraking met de zorg.

Ruim twintig jaar geleden verhuisde Peter naar Friesland en werd financieel directeur bij het MCL en later lid van de Raad van Bestuur. Daarna volgden functies in de Raad van Bestuur van Nij Smellinghe en het Martiniziekenhuis in Groningen. Sinds anderhalf jaar vervult hij interim-opdrachten, momenteel bij Lentis, een grote aanbieder van GGZ-zorg in het noorden van het land. Ook is Peter toezichthouder bij onder andere Ziekenhuis Amstelland en het SKB in Winterswijk.

Peter Littooij: „Ik kijk uit naar mijn samenwerking met collega’s in het Zaans Medisch Centrum. Ik vind het bijzonder leuk om nu weer met oud-collega Hans Feenstra te kunnen optrekken als interim-directeur binnen het Zaanse ziekenhuis.”

Feenstra zal met diverse partijen binnen het ziekenhuis dit jaar een nieuw bestuur samenstellen.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen