Man uit Soest aangehouden bij onderzoek wapenhandel: ’Een AK47 kopen was een fluitje van een cent’

© Politie.nl

© Politie.nl

1 / 2
Internetredactie
Soest

Bij een groot onderzoek naar wapenhandel heeft de politie onder andere een man uit Soest aangehouden. Daarnaast zijn er 16 mannen aangehouden uit Amersfoort, Almere, Lelystad, Oss, Drachten, Tilburg, Arnhem, Nijmegen en Nieuwegein.

De zaak kwam in januari 2020 aan het rollen na informatie uit een vuurwapenhandel onderzoek bij de politie Noord Nederland, een aanhouding van een verdachte met een vuurwapen in Amsterdam en een aanhouding van twee verdachten in Lelystad voor het bezitten van verdovende middelen.

Op in beslag genomen telefoons vonden ze chatberichten over de aanschaf van vuurwapens en munitie. Aanleiding voor de recherche om een groot onderzoek op te starten.

© Politie.nl

Luciano Pavarotti

Dat onderzoek leidde in mei 2020 naar een 35 jarige man uit Amersfoort met de bijnaam Luciano Pavarotti. Om deze vermoedelijke wapenhandelaar te kunnen pakken, zette de politie specialisten op het gebied van chatverkeer in en een pseudokoper(s). Die kocht munitie, maar ook een machinegeweer. Nadat er voldoende bewijs was verzameld, werd de verdachte op 27 mei 2020 aangehouden.

Hierna vond er een doorzoeking plaats in zijn woning. Bij de doorzoeking in zijn woning zijn vervolgens een groot geldbedrag, een vuurwapen en een grote hoeveelheid munitie gevonden. Onder de verdachte werden ook telefoons inbeslaggenomen. Deze toestellen zijn door experts van de digitale recherche uitgeplozen. En met resultaat: uit chatberichten kwamen nog vijf nieuwe verdachten naar voren.

© Politie.nl

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen