Stichting Welzijn vertrekt uit Geesterhage en verhuist naar centrum van Castricum

Het welzijnloket in Geesterhage.© Archieffoto

Van onze verslaggever
Castricum

De Stichting Welzijn vertrekt uit Geesterhage naar het centrum van Castricum. Per 1 juli krijgen ze onderdak in het pand De Landbouw. In de loop van het jaar trekt ook jongerencentrum Discovery in dat pand.

De Landbouw was eerst eigendom van stichting Meergranen. Die heeft het gebouw onlangs verkocht aan een particuliere investeerder. Die zal het gaan verbouwen en gereedmaken voor Stichting Welzijn.

Directeur Judith Schram spreekt van een hele mooie ontwikkeling. „Op de huidige locatie in Geesterhage lopen de inwoners niet vanzelfsprekend bij ons naar binnen. Daar hebben we niet vanzelf verbinding met de inwoners, terwijl dat voor het welzijnswerk essentieel is.”

Ook wethouder Falgun Binnendijk is enthousiast. „Deze nieuwe locatie zit op een mooie zichtbare plek in het hart van het dorp. Hier kan onder andere gemakkelijk een ruimte voor inloop worden gecreëerd. Er zullen straks ook aanspreekpunten aanwezig zijn. Het wordt heel laagdrempelig; het idee is dat je zo naar binnen stapt voor een kopje koffie.’’

De stichting is een huurcontract overeengekomen voor vijf jaar met een optie voor verlenging van nog eens vijf jaar.

Het college van Castricum was bij de verkoop betrokken vanwege de schuldafwikkeling van de stichting Meergranen en de stichting Vrienden van de Bakkerij. Deze stichtingen worden geliquideerd. De Bakkerij is verkocht voor de taxatiewaarde. De gemeente houdt € 70.000 euro aan de verkoop over.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.