Brink in Laren weer vol met jonge autospotters; Ontmoedigingsbeleid van de gemeente slaat nog niet aan

Met tientallen tegelijk maakten jongeren foto’s van de dure bolides die voorbij reden.© Foto Caspar Huurdeman

Joyce Huibers
Laren

Wat doe je als je kerstvakantie hebt, maar door de coronalockdown niets kan doen? In Laren ga je dan autospotten. Zo’n zestig, voornamelijk jonge jongens stonden zaterdagmiddag met hun telefoons en camera’s in de aanslag op de Brink te wachten op de onvermijdelijke dure bolides.

Het fenomeen doet zich voor sinds het uitbreken van de coronacrisis en is de gemeente een doorn in het oog. Sommige eigenaren van deze ’pronkauto’s’ doen er namelijk nog een schepje bovenop door bij het verkeerslicht heel hard op te trekken. En de jonge spotters rennen voor de beste foto vaak zonder te kijken de straat op. Levensgevaarlijk, aldus burgemeester Nanning Mol, zodat op zijn verzoek de politie deze zomer ingreep.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Foto Caspar Huurdeman

Met bewustwordingsbrieven, banners en fikse boetes hoopt de gemeente de verkeersoverlast en de onveiligheid in het dorp de kop in te drukken. Zaterdagmiddag werd duidelijk dat Laren in ieder geval bij de jongeren nog een weg te gaan heeft. Met tientallen tegelijk stonden ze bij de kruising nabij café t’ Bonte Paard foto’s te maken van de langstrekkende Ferrari’s, Porsches, Maserati’s en Lamborghini’s. Ook waren er geen (zichtbare) handhavers te bekennen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen