Nauwelijks nog natuurijs, door klimaatverandering. Dan moet je als ijsclub zo duurzaam mogelijk zijn. Dus nemen de Magnusrijders uit Schagen zonnepanelen

Yacine Ben Youseff van Vanben (links) en Martien Oom, bestuurslid van de Magnusrijders© Foto aangeleverd

Marten Visser
Schagen

Geen natuurijs meer, de laatste jaren. En dat kon wel eens door de klimaatverandering komen. Alle reden dus om als ijsclub zo duurzaam mogelijk te zijn.

Dat vinden ze bij de Magnusrijders in Schagen ook. Daarom hebben ze het clublokaal bij de ijsbaan aan de Snevert voorzien van zonnepanelen. Energiebedrijf Vanben uit Heerhugowaard plaatste zonnepanelen op de ijskeet van De Magnusrijders.

Het project op de ijsbaan van Schagen werd opgezet met financiële ondersteuning van de plaatselijke Rabobank. Op de lange termijn moet deze duurzame toepassing zijn vruchten afwerpen voor de ambitieuze ijsvereniging. Die, bij gebrek aan ijs, dit weekend een gezonde wandeltocht rond Schagen organiseert.

Energie-expert en bestuurslid Kees Meereboer berekende de meest ideale optie voor De Magnusrijders. Yacine Ben Youssef van Vanben en Martien Oom van De Magnusrijders plaatsten de panelen op de oostzijde van het dak van de keet aan de Snevert.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.