Jaarwisseling zonder vuurwerk. En zonder vuurwerkslachtoffers op de eerste hulp. Toch spetterde er hier en daar nog wel een vuurpijl uit elkaar in de lucht boven Den Helder

Vuurwerk boven de Petrus en Pauluskerk.

Vuurwerk boven de Petrus en Pauluskerk.© Foto George Stoekenbroek

Marten Visser
Den Helder

Een jaarwisseling zonder vuurwerk, om de kans op ongevallen in deze coronatijd te verminderen.

Op de Spoedeisende Hulp van de ziekenhuizen in Alkmaar en Den Helder zijn in de oudejaarsnacht geen mensen met vuurwerkverwondingen binnen gebracht. Dat meldt woordvoerster Rinske de Wit van Noordwest Ziekenhuisgroep vrijdagmorgen.

De vuurwerkhandelaren moesten de deuren gesloten houden. Het leidde donderdagnacht tot aanmerkelijk minder spektakel in de lucht dan andere jaren. Maar uiteraard was ook in Den Helder hier en daar nog wel wat te zien, zoals deze spetterende lichtknal boven de Petrus en Pauluskerk bewijst.

Ook in andere delen van de stad ging zo nu en dan een vuurpijl de lucht in. Overgebleven van vorig jaar wellicht, of illegaal gekocht over de grens in België? Ook de gebruikelijke lichtkogels uit de scheepvaart deinden hier en daar langdurig in het zwerk boven Den Helder.

Veel bewoners klaagden de dagen voor oud en nieuw wel over het harde knalvuurwerk dat werd afgestoken in de stad. De illegale knallers hadden soms meer weg van handgranaten dan van vuurwerk, aldus de bewoners.

Ook op Texel werd geklaagd over veel harde knallen in de aanloop naar middernacht.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.