Rustige jaarwisseling voor Zaans ziekenhuis. Geen vuurwerkslachtoffers, wel veel corona

van onze verslaggever

Zaandam Het Zaans Medisch Centrum heeft een rustige jaarwisseling achter de rug.

„We hebben geen vuurwerk slachtoffers binnengekregen. Het was een rustige nacht op de spoed eisende hulp. Alleen een patiënt met met alcohol intoxicatie”, laat de woordvoerster weten. Het ziekenhuis had voor de zekerheid wel extra personeel ingezet.

Vorig jaar werden tijdens de jaarwisseling in het Zaans Medisch Centrum nog drie vuurwerkslachtoffers behandeld. Ook toen werd een persoon naar de spoedeisende hulp gebracht in verband met alcoholvergiftiging.

Het vuurwerkverbod was door het kabinet juist afgekondigd om de ziekenhuizen te ontzien. Eerder liet het ziekenhuis al weten blij te zijn met het verbod. „Wij steunen een vuurwerkverbod, omdat wij zien welke slachtoffers en persoonlijke drama’s vuurwerk elk jaar met zich mee brengt. Ook is het een vermijdbare extra belasting voor de zorg. Onze mensen op de spoedeisende hulp hebben het dit jaar al extra zwaar en kunnen dat er niet bij hebben.”

Op de spoedeisende hulp was het dan rustiger dit jaar, elders in het ziekenhuis was het nog flink aanpoten. Daar liggen immers nog steeds veel coronapatiënten.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen