Reddingsboot Andijk sleept motorjacht in nood naar haven

De reddingsboot van ’t Span bij het motorjacht in problemen voor de Andijker kust.
© Aangeleverde foto KNRM
Andijk

De reddingsboten van Medemblik, Enkhuizen en Andijk kwamen zaterdagmiddag in actie toen een motorjacht voor de kust bij Andijk in problemen kwam.

Andijk De reddingsboten van Medemblik, Enkhuizen en Andijk kwamen zaterdagmiddag in actie toen een motorjacht voor de kust bij Andijk in problemen kwam.

Het Kustwachtcentrum gaf de hoogste prioriteit aan deze inzet, omdat het scheepje alarm sloeg en al water maakte. Het motorjacht lag op dat moment ongeveer 150 meter voor de haven van Andijk. Vanwege de aard van de melding kwamen de drie reddingsboten gelijktijdig in actie. Reddingsboot 't Span uit Andijk was er als eerste bij, en enkele vrijwilligers van de snelle boot maakten de overstap naar het motorjacht om daar hulp te geven.

Al snel kwam men er achter dat er een technisch mankement was, dat in een handomdraai kon worden verholpen. Dat zorgde er voor dat de reddingboten van KNRM in Medemblik en in Enkhuizen niet meer nodig waren. De boot van 't Span maakt vervolgens een tros vast en sleepte het jacht en de twee opvarenden de haven van Andijk binnen.

De reddingsboot van Enkhuizen was overigens zaterdagochtend in het donker al actief, omdat er een melding kwam dat er een rode lichtkogel tussen Urk en Enkhuizen was afgeschoten. De zoektocht leverde niets op.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen