Stolp met acht appartementen in de Wijdewormer. Wormerland neemt plan begin volgend jaar in behandeling

Impressie van de stolp aan de Neckerstraat 183 door EWP Ingenieurs.© Bron Wormerland

Koos Reitsma

Wijdewormer De gemeenteraad van Wormerland neemt begin volgend jaar het plan voor de bouw van een stolpboerderij met acht appartementen in behandeling. Het gaat om de locatie Neckerstraat 183 in de Wijdewormer.

Het plan is in strijd met het bestemmingsplan, maar daar kan van worden afgeweken. Ambtelijk is in ieder geval positief gereageerd op het voornemen. Maar de Wijdewormer valt onder de beschermende werking van het Natuur Netwerk Nederland (NNN), daarom moet ook de provincie goedkeuring geven aan het plan.

De VVD Wormerland stelde eerder al vragen over de bouw van een stolp met acht appartementen op deze locatie. Het ging daarbij onder meer over de parkeergelegenheid. De partij berekende dat bij acht appartementen en gemiddeld 1,5 auto per huishouden de parkeerdruk toeneemt met twaalf auto’s. Volgens het college zijn in het plan veertien parkeerplekken op eigen terrein opgenomen, zodat van extra druk geen sprake is.

Een andere kwestie die de VVD aankaartte is de bereikbaarheid van een waterberging op het weiland achter de boerderij. Maar daarover zijn inmiddels afspraken gemaakt met het Hoogheemraadschap. Er komt een overeenkomst voor recht van overpad. Het Hoogheemraadschap kan de eigen percelen dan probleemloos blijven bereiken.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.