Premium

Studenten en scholieren bouwen gevels ziekenhuizen na in Minecraftchallenge: ’Wilden iets doen voor kinderen die thuiszitten’

Floris Larmit (links) en Thomas Bosch (rechts) tijdens de challenge.
© Foto Wim Egas

Onder leiding van een van de beste Minecraftbouwers ter wereld is bij de H20 E-sports Campus in Purmerend een landelijke Minecraftchallenge van start gegaan. Studenten en scholieren worden uitgedaagd om de gevels van alle Nederlandse ziekenhuizen na te bouwen.

Minecraft Hospital Heroes luidt de naam van de actie. Deze kreeg gestalte na een telefoongesprek tussen Dirk Tuip, founder van H20 E-sports in Purmerend en Thomas Bosch, een van ’s werelds beste Minecraftbouwers en projectleider van de actie. Bosch: „We wilden iets doen voor de kinderen die thuiszitten”, vertelt het zeventienjarige Minecraftgenie uit Volendam. „Het was de bedoeling dat honderden kinderen hier tijdens de kerstvakantie zouden spelen, maar door de lockdown is dit niet mogelijk. In eerste instantie kwam Dirk met het idee om het Dijklander ziekenhuis na te bouwen. Een paar minuten later belde hij weer om te zeggen dat we alle ziekenhuizen in Nederland na gingen bouwen.”

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen