In coronatijd nemen minder mensen de bus, dus past Connexxion dienstregeling in West-Friesland aan

Martijn Mak
Hoorn

De bussen van Connexxion rijden vanaf zondag 3 januari volgens een nieuwe dienstregeling. Dit omdat het aantal reizigers in coronatijd is afgenomen.

Als gevolg van de nieuwe dienstregeling zullen in de regio Noord-Holland Noord ongeveer vijf procent minder ritten gereden worden. Als het aantal reizigers weer toeneemt, kan het aantal ritten weer worden uitgebreid. Hieronder staan de belangrijkste wijzigingen voor reizigers in West-Friesland.

Op het traject Andijk - Wervershoof rijdt lijn 132 (Hoorn Station - Wervershoof – Andijk) in ochtend- en middagspits ieder half uur. De vertrek- en aankomsttijden in de avond wijzigen. Op werkdagen gaat lijn 132 vroeger in de avond over naar een frequentie van ieder uur. Op zaterdag gaat lijn 132 langer door in een frequentie van ieder half uur.

Lijn 133 (Hoorn Station - Wognum - Opmeer - Hoogwoud) rijdt in de ochtend- en middagspits ieder half uur. De vertrek- en aankomsttijden in de avond wijzigen. Op zaterdag gaat lijn 133 vroeger in de avond over naar een frequentie van ieder uur.

Lijn 134 (Hoorn Station – Abbekerk Dorp – Wieringerwerf) rijdt niet meer op zaterdag.

Lijn 139, die rijdt tussen Hoorn en Medemblik, gaat op zaterdag langer door in een frequentie van ieder half uur.

Lijn 232 (Hoorn Station - Blokker - Wervershoof - Andijk) rijdt alleen tussen Wervershoof en Hoorn. De vertrek- en aankomsttijden wijzigen daardoor.

Meer informatie over (andere) wijzigingen op de website van Connexxion.

Midcity’s

Op lijn 14 (Hoorn Station - Kersenboogerd) gaan in de nieuwe dienstregeling kleinere, lichtere bussen (Midcity’s) rijden. Bewoners hebben door de kleine, lichtere bussen minder last van trillingen. Meer informatie op de website van de gemeente.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen