Coronasteun voor bibliotheek, Witte Kerk en Sportraad Heiloo

De Witte Kerk in Heiloo krijgt subsidie voor technische verbeteringen in het interieur.© Archieffoto

Henk-Jan den Ouden

Heiloo De bibliotheek, de Witte Kerk en de Sportraad in Heiloo krijgen subsidies van het Herstelfonds. Dat heeft de gemeente Heiloo vrijdag bekendgemaakt.

De Bibliotheek krijgt een bijdrage van 5800 euro voor het opzetten van een Culturele Salon in de Witte Kerk. Op drie zondagmiddagen worden in informele bijeenkomsten actuele onderwerpen uit kunst en maatschappij onder de aandacht gebracht. Het kan gaan om beeldende kunst, erfgoed en literatuur, poëzie, zang en fotografie of film en muziek. Ook maatschappelijke thema’s of geschiedenis kunnen een plek krijgen. De gasten zijn professionals, amateurs of deskundigen, bij voorkeur uit Heiloo en omgeving. Het is de bedoeling dat de salon start in maart 2021 en enkele malen per jaar plaatsvindt.

De Witte Kerk krijgt een bedrag van 7150 om technische verbeteringen te realiseren. Er ontstaat steeds meer samenwerking binnen de culturele sector; verschillende organisaties profiteren van de voorziening die de Witte Kerk straks biedt. Na deze aanpassingen kunnen bijvoorbeeld kleinschalige en eenmalige programma’s, gedeeltelijk van en door amateurgezelschappen of filmprogramma’s live worden gestreamd vanuit de Witte Kerk, in samenwerking met Theater De Beun.

Tot slot krijgt de Sportraad een tegemoetkoming van 1250 euro voor een aantal acties gelieerd aan corona. De Sportraad biedt ondersteuning en geeft voorlichting aan de sportverenigingen in Heiloo bijvoorbeeld door bijeenkomsten en is actief in het verbinden van de verenigingen en welzijnsorganisaties. De Sportraad heeft de sportverenigingen ontzien door in 2020 af te zien van contributie.

In totaal zijn er bijna vijftig verzoeken ingediend. Een aantal verzoeken is afgewezen, omdat ze niet voldeden aan de criteria van het Herstelfonds. Sommige daarvan zijn via een andere weg alsnog gehonoreerd of zijn belegd in de ambtelijke organisatie en worden op een later moment opgepakt. Zeven verzoeken zijn ingetrokken door de initiatiefnemers en negen verzoeken worden in het nieuwe jaar beoordeeld.

Ook volgend jaar heeft de gemeenteraad een half miljoen euro beschikbaar gesteld voor het Herstelfonds. Begin 2021 volgt een voorstel over de doelgroepen, richtlijnen en voorwaarden.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.