ZAP houdt vertrouwen in trainer John Dobma en zijn staf

John Dobma© Archieffoto

Ruud Ramler
Breezand

De volledige technische staf van John Dobma blijft ook volgend voetbalseizoen bij ZAP intact. De Nieuwedieper die overkwam van FC Den Helder heeft de hoop dat hij zijn eerste competitie aan het Ceresplein begin maart kan vervolgen.

Eerder ziet hij het in deze ook sportief door corona gedomineerde tijd niet gebeuren. ,,We gaan vanaf begin januari, twee keer in de week, weer trainen volgens het nu geldende protocol. Om wanneer en in welke vorm er ook hervat zal worden niet voor verrassingen te komen staan.’’ In de verwachting ook dat de tweede klasse waarin ZAP met drie punten uit vier wedstrijden moeizaam was gestart, straks in twee regionale rijtjes wordt opgesplitst.

Voorzitter Hans Tummers liet eerder al zijn tevredenheid over het functioneren van Dobma blijken. ,,Alleen vielen de prestaties wel tegen. Maar we weten ook hoe dat kon gebeuren'', sprak hij destijds.

Na een goede voorbereiding was dat ook voor de trainer de enige tegenvaller. En door de vele blessures ook deels verklaarbaar. ,,We hebben nu vrijwel iedereen weer fit en wel aan boord’’, zegt Dobma. ,,En was het zonder het kunnen spelen van wedstrijden vooral een kwestie van blijven motiveren. Dat vroeg soms wat creativiteit maar ik denk dat we daar goed in zijn geslaagd’’

Zelf deed de trainer dat ook door het volgen van verscheidene webinars. Van die online lezingen, colleges of workshops met collega’s. ,,Daar steek je altijd wat van op.’’

In dezelfde tweede klasse was Jitze Bosma al zeker van een langer dienstverband omdat de club uit Julianadorp een overeenkomst voor twee seizoenen met de nieuwe trainer was aangegaan.

Kleine Sluis weet dat het op zoek moet naar een vervanger voor André Rijnders die wegens te drukke werkzaamheden, als bouwkundig architect, stopt. VIOS en Den Helder zijn nog in gesprek met de zittende trainers Bosman en Hamers.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen