Petitie voor veiliger maken oversteek Wadweg met N248 levert tot nu toe 5930 handtekeningen op

Burgemeester Rian van Dam (links) ontvangt voor De Ontmoeting in Anna Paulowna de 5930 handtekeningen uit handen van Saskia Ruigrok uit Wieringerwaard.

Burgemeester Rian van Dam (links) ontvangt voor De Ontmoeting in Anna Paulowna de 5930 handtekeningen uit handen van Saskia Ruigrok uit Wieringerwaard.© Foto Marc Moussault

Lydia Jasper
Anna Paulowna

Burgemeester Rian van Dam van de gemeente Hollands Kroon ontving donderdagavond van Saskia Ruigrok uit Wieringerwaard een petitie die maar liefst 5930 keer was ondertekend. Ruigrok maakt zich sterk voor het veiliger maken van de kruising van de Wadweg met de N248.

De gemeente is blij met haar actie, omdat de handtekeningen een steun in de rug zijn wanneer Hollands Kroon met de provincie overlegd over het veiliger maken van deze weg.

In opdracht van de provincie zijn onlangs extra borden opgehangen die automobilisten wijzen op oversteekpunten. Ruigrok wil ’geen halve maatregelen’ maar pleit voor een infrastructurele aanpak zoals bijvoorbeeld een rotonde of drempels.

Vorige maand raakte een zestienjarige scholier uit Wieringerwaard op het punt betrokken bij een ongeluk met fatale afloop.

De online petitie is nog tot en met maart te ondertekenen op www.petities.nl.

Saskia Ruigrok.

Saskia Ruigrok.© Foto Marc Moussault

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.