Coronacijfers West-Friesland vallen dinsdag lager uit, maar zijn incompleet door ict-storing bij de GGD

Martijn Mak
Hoorn

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in West-Friesland ligt volgens de website van het RIVM dinsdag op 113 (7 minder dan maandag), maar het werkelijke cijfer ligt waarschijnlijk hoger. Een deel van de uitslagen is namelijk door een ict-probleem bij de GGD niet ontvangen.

In Enkhuizen liep het aantal nieuwe besmettingen, in vergelijking met een dag eerder, met 14 op tot 34. Opmeer had 9 nieuwe besmettingen, vijf meer dan maandag.

De andere West-Friese gemeenten hadden dinsdag minder besmettingen dan maandag. Hoorn telde 28 nieuwe besmettingen, Koggenland 4, Medemblik 23, Stede Broec 8 en Drechterland 7. In Koggenland is het aantal besmettingen per 100.000 inwoners het laagst, namelijk: 17,6.

De werkelijke aantallen liggen volgens het RIVM waarschijnlijk hoger. Een deel van de dinsdag gemelde positieve tests van eerdere dagen, zijn later doorgegeven. Daar heeft het RIVM door een ict-probleem bij de GGD niet alle meldingen ontvangen. Dit zal worden gecorrigeerd in de cijfers van de komende dagen, die daardoor hoger zullen uitvallen.

De coronacijfers van West-Friesland schommelen de afgelopen dagen behoorlijk. In het weekend had de regio te maken met een behoorlijke piek in het aantal nieuwe besmettingen. Na het weekend namen de aantallen weer wat meer af.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen