Een video van Velsense winkeliers waarin zij het publiek bedanken voor hun steun en begrip vragen voor de coronamaatregelen is een regelrechte hit [video]

Eén van de 150 streetprints in de gemeente Velsen.
© foto PR
Velsen

Velsense ondernemers hebben een video gemaakt waarin zij het winkelend publiek bedanken voor hun steun en begrip vragen voor de coronamaatregelen. De video is te zien op de facebook van .ijmuiden, op Youtube en op de sites van de verschillende winkeliersverenigingen.

Volgens citymarketeer Friso Huizinga is het filmpje een groot succes. ,,Eind vorige week was het al 20.000 keer bekeken. Het leuke is dat alle verenigingen in de hele gemeente Velsen eraan mee hebben gedaan.”

‘Koop lokaal. Zeker nu. Maar doe dat wel een op veilige manier. Houd rekening met de coronamaatregelen en met elkaar’, is de boodschap van de Ik koop lokaal die nieuw leven is ingeblazen.

Behalve de video heeft de gemeente Velsen op 150 plekken in de winkelgebieden streetprint aangebracht waarmee klanten worden gewezen op de looprichting en het houden van voldoende afstand.

De mascotte Kaatje Kabeljauw heeft in het centrum van Velserbroek, Zeewijkpassage in IJmuiden en Santpoort-Noord flyers uitgedeeld aan het winkelend publiek. Met de flyers worden klanten bedankt voor hun steun tijdens de coronacrisis.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen