Grote brand in busremise Connexxion Haarlem [video]

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

1 / 9
Internetredactie
Haarlem

In de busremise van Connexxion in Haarlem staan in de nacht van vrijdag op zaterdag vier bussen in brand.

De brandweer heeft opgeschaald tot ’zeer grote brand’. Brandweer Haarlem krijgt hulp van de collega’s uit onder meer Halfweg, Badhoevedorp, Heemstede, Rijsenhout, Beverwijk en Heemskerk.

Op het terrein worden explosies gehoord. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio kan rond 4 uur nog niet zeggen waardoor die worden veroorzaakt. ,,Het kunnen banden van de bus zijn, of iets dat in de bus zit.”

Er staan vier, mogelijk vijf bussen in brand. Door de vlammenzee is het exacte aantal voor de brandweer niet duidelijk. De brand was rond 4.30 uur onder controle.

De bussen maken deel uit van een groep van 27 bussen. Omdat tussen de geparkeerde bussen 15 meter ruimte zit, lopen de andere bussen weinig gevaar, aldus de woordvoerder. Een fors aantal bussen is tijdens de brand verplaatst.

Er werd een NL Alert verstuurd om mensen voor de rook te waarschuwen. Het NL Alert was vooral bedoeld voor mensen die werken bij bedrijven in de Waarderpolder, verduidelijkt de woordvoerder. Ook inwoners van Leiden ontvingen het NL Alert ’s nachts. Die waren er niet allemaal blij mee. ,,Het was niet de bedoeling dat NL Alert daar ontvangen werd”, zegt de woordvoerder.

Er vielen geen gewonden. Een medewerker van Connexxion werd door ambulancepersoneel gecontroleerd omdat hij rook had ingeademd.

Het vuur aan de Jan van Krimpenweg in de Waarderpolder werd rond 2.30 uur gemeld.

De Amsterdamsevaart was tijdens de brand afgesloten. Connexxion laat weten dat de brand naar verwachting geen gevolgen heeft op de dienstregeling.

© Michel van Bergen

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen