Oorzaak grote brand busremise Haarlem nog niet duidelijk; onderzoek kan nog dagen duren

Vier bussen zijn volledig uitgebrand.

Vier bussen zijn volledig uitgebrand.© Foto Michel van Bergen

Guusje Tromp
Haarlem

Het is nog niet duidelijk of de grote brand bij de busremise van Connexxion in de Haarlemse Waarderpolder is aangestoken, of dat er sprake is van een technisch mankement.

De politie heeft op de plaats delict het een en ander aangetroffen en veiliggesteld, maar dit moet nog onderzocht worden, meldt een politiewoordvoerder desgevraagd. Het onderzoek kan nog nog wel dagen duren.

Overigens bestaat de kans dat er geen oorzaak wordt gevonden. De Haarlemse politie vertelde eerder aan Haarlems Dagblad dat in het geval van autobranden veelal blijkt dat ze zijn aangestoken. Bij een ander deel van de branden blijft de oorzaak, ook na uitgebreid onderzoek, onduidelijk. En slechts een klein deel van de autobranden ontstaat door een technisch mankement.

Nieuwe bussen

Bij de grote brand in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn vier nog nieuwe R-netbussen van Connexxion verloren gegaan. Deze bussen werden bij de remise klaargemaakt om vanaf volgend jaar de weg op te kunnen.

Lees ook: Grote brand in busremise Connexxion Haarlem [video]

Lees ook: Ravage bij daglicht na verwoestende brand bij busremise; Connexxion houdt accu’s elektrische bussen scherp in de gaten

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen