Kunstenaars in het raam van de Purmerendse VVV/Museumwinkel

Een van de werken van Nynke van Zwol.

Een van de werken van Nynke van Zwol.© Foto aangeleverd

Robert Jan van der Woud
Purmerend

Het initiatief van het Purmerends Museum en Kunstcollectief Purmerend om de etalage van de VVV/Museumwinkel in te richten als minitentoonstelling, krijgt de komende maanden een vervolg.

Eerder dit jaar begonnen het museum en het collectief hun samenwerking met het maandelijks in de etalage zetten van werk van lokale kunstenaars. Die zijn vervolgens een maand te zien achter het raam van de museumwinkel aan de Peperstraat 35. In Purmerend zijn weinig plekken waar hedendaagse kunstenaars hun werk kunnen tonen aan een breed publiek. De etalage geeft ze die mogelijkheid.

Deze maand is Nynke van Zwol aan de beurt. Ze studeerde in 2015 af aan de Wackers Kunstacademie in Amsterdam waar ze klassiek tekenen en schilderen leerde. Sindsdien is ze fulltime bezig als beeldend kunstenaar, met name op het gebied van landschappen. Vaak ogenschijnlijke collages van aquarel op papier waarin land of zee door een enkele lijn worden gescheiden van de lucht. Het resultaat: een geïdealiseerde wereld van leegte waarin de elementen vrij spel hebben. Meer informatie over de kunstenaar is te vinden op de site www.nynkevanzwol.com.

In januari is het de beurt aan de bekende Purmerendse kunstenaar Marcus, en in februari staat het werk van Peter Elias centraal in de etalage van de VVV/Museumwinkel. Tijdens de exposities is in de winkel meer informatie over de betreffende kunstenaars te vinden.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen