Gewonde bij schietincident in Hoorn

© DNP.NU

© DNP.NU

© DNP.NU

© DNP.NU

1 / 4
Internetredactie
Hoorn

Bij een schietpartij maandagavond op de Pergola in Hoorn, is in elk geval een persoon gewond geraakt. Het incident gebeurde even na acht uur.

De politie is op dit moment nog hard op zoek naar vermoedelijk drie verdachten. Zij zouden te voet richting de Patio zijn gegaan na het schietincident, zo meldt de politie op Twitter. Er is een summier signalement bekend: ze hebben een donkergetinte huidskleur en dragen donkere kleding. Eén man is lang, de andere twee zijn kleiner van stuk.

Wat er precies gebeurd is, is nog niet bekend. Een ambulance en traumahelikopter werden opgeroepen om eerste hulp te verlenen. De Pergola is afgezet met roodwit lint, de politie is volop aanwezig in de buurt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Pergola ligt in de wijk Kersenboogerd, waar de gemeente Hoorn juist probeert het veiligheidsgevoel van bewoners te vergroten na een reeks van (gewelds)incidenten in de afgelopen jaren. Een maand geleden vond in dezelfde straat (Pergola) nog een gewapende woningoverval plaats. Daarbij werden drie bewoners bedreigd en mishandeld. Een van hen, een 49-jarige Hoornaar, moest worden behandeld in het ziekenhuis. De daders gingen ervandoor met een ketting.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen