Geen kindje wiegen, wel kerststallenexpositie in Cunerakerk Nibbixwoud

Een fraaie houten kerstgroep.

Een fraaie houten kerstgroep.© Foto Pxhere

Faralda Houthuijsen
Nibbixwoud

De feestdagen zijn dit jaar donkerder dan voorheen. De Cunerakerk in Nibbixwoud biedt een beetje extra licht in donkere dagen met een kerststallenexpositie.

Er was dit jaar geen sinterklaasviering in de Cunerakerk en ook het kindje wiegen kan niet doorgaan. De kerstvieringen mogen waarschijnlijk door maximaal dertig personen bezocht worden. De kerk wil de feestdagen, die anders juist zo uitgebreid gevierd worden, niet zo uitgekleed voorbij laten gaan.

Om toch wat licht te brengen in de donkere dagen werd het plan geboren om een kerststallenexpositie te houden in de kerk. Jaap en Tineke Meester lenen daarvoor een deel van hun verzameling uit. Wie thuis een bijzondere stal of groep heeft staan die door veel meer mensen bekeken mag worden, kan dat voor aanstaande donderdag melden aan het secretariaat (secretariaat-nibbixwoud@rkemmausparochie.nl of 0229-571736 op dinsdag- of woensdagochtend). De beeldjes kunnen dan worden opgenomen in de expositie.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken, al wordt gehoopt op een vrijwillige bijdrage. Ook kan een wens in de kerstboom worden gehangen en een kaarsje opgestoken. De kerk is open van 13 december tot en met 10 januari, op dinsdag van 9.30-12 uur, donderdag en zondag van 14-16 uur.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen