Groep jongeren vanuit zwarte auto beschoten in Obdam, politie zoekt getuigen [update]

© DNP.NU

1 / 3
Internetredactie
Obdam

Een groep jongeren is zondagmiddag rond 15.00 uur beschoten vanuit een zwarte auto in de buurt van de Noorderbrug in Obdam. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Een 19-jarige man uit Noord-Scharwoude zag zijn gestolen bromfiets op Marktplaats te koop staan en ging met zijn vrienden naar de Tulpstraat in Obdam om dit te checken. Op dat moment kwamen twee auto’s de straat in rijden en de jongeren voelde zich bedreigd.

De vrienden gingen ervandoor en werden achtervolgd door een zwarte Volkswagen Golf. Vanuit de auto werden ze beschoten. De inmiddels ingeschakelde politie arriveerde al snel, waarna de achtervolgers doorreden. Niemand raakte gewond.

De omgeving werd door agenten direct met lint afgezet en ook werd met een helikopter gezocht, maar de inzittenden van de zwarte auto werden niet meer gevonden.

Er zijn voor zover bekend nog geen aanhoudingen verricht. De politie vraagt iedereen die iets gezien heeft, zich te melden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.