Wandelrondje legt basis voor 65-jarig huwelijk

Rie en Dick trouwden op 6 december 1955.© Foto Marcel Rob

Westwoud

,,Altijd in gesprek blijven en als er iets speelt, moet je dat uitpraten.’’ Zie daar de basis voor een 65-jarig huwelijk.

Rie Thoma-Dekker doet er niet zo ingewikkeld over. ,,Dingen uitpraten en water bij de wijn doen’’, zegt de inmiddels 87-jarige en welbespraakte bruid. Samen met haar man Dick (91) woont ze reeds 45 jaar aan de Industrieweg in Westwoud.

Holders

Daar runden ze een tuinbouwbedrijf dat zich toelegde op holders, tractoren en later ook beregeningsinstallaties. ’Thoma Tractoren BV’, was een begrip in West-Friesland.

Rie en Dick ontmoetten elkaar in Hoorn. ,,Daar liepen we vaak rondjes. Jongens de ene kant uit en meisjes de andere kant op. Zo kwam elkaar automatisch tegen en van het een kwam het ander.’’ Zij was pas veertien, hij achttien. Ze hadden zeven jaar verkering. Hun wooncarrière kende vanwege de na-oorlogse woningnood een haperende start. ,,Je ging eerst bij je ouders inwonen, er was gewoon niet voldoende woonruimte.’’

Ze kregen een zoon, Edwin die inmiddels 61 is. Ze zijn gezegend met twee kleinkinderen en sinds kort is er ook een achterkleinkind. Vanwege corona werd het feest zondag, hun officiële trouwdatum, op bescheiden schaal gevierd. Met koffie en gebak uiteraard.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen