Aantal doden door ongeluk in Chinese mijn loopt op naar 23

ANP Producties | Bron: ANP

Het aantal slachtoffers na een mijnongeluk in het zuidwesten van China is opgelopen tot 23, meldden staatsmedia zondag nadat de reddingsoperatie was voltooid. Eerder was sprake van achttien doden. Een overlevende kon gered worden.

24 mijnwerkers waren betrokken bij het ongeval in de mijn bij de stad Chongqing nadat vrijdag een gaslek ontstond. Alle slachtoffers zijn overleden aan koolmonoxidevergiftiging. Het ongeval vond plaats terwijl arbeiders ondergrondse mijnbouwapparatuur aan het ontmantelen waren. De mijn was de afgelopen twee maanden gesloten.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. Een eerder ongeval bij de mijn heeft in 2013 drie mensen het leven gekost.

Mijnongevallen komen veel voor in China, waar de industrie een slechte staat van dienst heeft op het gebied van veiligheid en de voorschriften vaak slecht worden gehandhaafd.

Zestien arbeiders werden in september gedood in een andere mijn aan de rand van Chongqing nadat een lopende band in brand vloog en de brand gevaarlijke hoeveelheden koolmonoxide veroorzaakte.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.