Nog meer drama in Alkmaar: AZ loopt zonder Arne Slot direct tegen eerste competitienederlaag aan [video]

Jeroen Haarsma
Alkmaar

Zonder de ontslagen Arne Slot en met de nieuwe trainer Pascal Jansen op de bank heeft AZ zondagmiddag de eerste nederlaag van de competitie geleden. Thuis tegen FC Groningen werd het 1-2 in een wedstrijd die AZ met negen man eindigde.

In een weekend waarin het in Alkmaar uiteraard ging over het plotselinge ontslag van AZ-trainer Arne Slot, kregen de spelers op zondagmiddag een nieuwe tik te verwerken. Zonder de succestrainer op de bank ging het op het veld direct helemaal mis tegen FC Groningen.

AZ kwam na ruim twintig minuten nog wel op voorsprong dankzij Teun Koopmeiners. Hij kopte raak na voorbereidend werk van Bruno Martins Indi, die de bal vanuit een hoekschop keurig bij de AZ-aanvoerder bezorgde.

Het ging voor AZ mis toen middenvelder Fredrik Midtsjø met een rode kaart van het veld moest. Hij gleed onbesuisd in en kreeg daarvoor na een klein uur spelen zijn tweede gele kaart voorgehouden.

Met tien man was er geen houden meer aan voor AZ; Groningen was veel te sterk, viel hartstochtelijk aan en zette de wedstrijd op z’n kop.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Twee treffers van Ahmed el Messaoudi duwden AZ in de zorgen. In de slotfase kreeg ook verdediger Bruno Martins Indi de rode kaart van arbiter Serdar Gözübüyük. Ook Groningen eindigde het duel niet met elf man; in blessuretijd kon Mohamed el Hankouri inrukken.

Tot overmaat van ramp moest ook middenvelder Dani de Wit direct na de 1-2 met een blessure het veld af. Een tegenvaller die AZ niet kan gebruiken met het oog op de Europa League-kraker van komende donderdag tegen Rijeka.

AZ-FC Groningen 2-1 (0-1). 21. Koopmeiners 1-0, 69. El Messaoudi 1-1, 74. El Messaoudi 1-2. Rode Kaart: 56. Midtsjø (AZ, 2x geel), 85. Martins Indi (AZ, 2x geel), 90+4. El Hankouri (FC Groningen).

AZ: Bizot; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, De Wit, (76. Druijf) Koopmeiners; Stengs, Boadu, Karlsson (62. Aboukhlal).

FC Groningen: Padt; Dankerlui, Itakura, Van Hintum, Gudmundsson (90+4. Dammers); El Messaoudi, Matusiwa, Daniël van Kaam; Suslov (46. Balk), Strand Larsen (83. Lundqvist), Joosten (83. El Hankouri).

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen