Concert- en evenementenzalen willen extra overheidssteun

Ziggo Dome, AFAS Live en Westergas/A'DAM Toren willen in aanmerking komen voor extra coronasteun van de overheid. De directies van de drie Amsterdamse evenementenlocaties zien dat er geld gaat naar de gesubsidieerde cultuur, maar dat hun zalen achter het net vissen.

"In de Ziggo Dome zijn onze inkomsten inmiddels 98 procent minder. Dat is keihard. En ik merk dat niet gesnapt wordt hoe onze business werkt", zegt directeur Danny Damman in Het Parool. Zijn collega Birgitte de Winter (AFAS Live) wijst erop dat concertzalen vaak lang van te voren moeten programmeren: "Daarom strekken onze problemen zich nu al uit tot het najaar van 2021." Duncan Stutterheim (Westergas/A'DAM Toren) voegt eraan toe: "Niemand durft het nog te zeggen, maar je moet realistisch zijn: de festivalzomer van volgend jaar kun je waarschijnlijk afschrijven."

Volgens Damman is er sprake van "willekeur" bij het verlenen van steun. "Wij zijn niet 'top of mind' bij de mensen die subsidie geven omdat we het ons hele bestaan al zonder doen", zegt Damman.

Maandag gaat de evenementenbranche onder het motto 'The show must go on' aandacht vragen voor de financiële nood als gevolg van de coronamaatregelen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.