Geen zwemmer in het Marsdiep gevonden na massale inzet van hulpdiensten, zoekactie na ruim anderhalf uur beëindigd [update]

© GLOCALmedia
© GLOCALmedia
© GLOCALmedia
© GLOCALmedia
1/4
Den Helder

Meerdere hulpdiensten hebben vrijdagochtend in het Marsdiep bij Den Helder gezocht naar een zwemmer, die in problemen zou zijn gekomen. De zoektocht leverde geen resultaat op en werd vlak na het middaguur gestaakt.

Rond half elf kwam er volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio een melding uit Hotel Lands End nabij de Helderse veerhaven. ,,Iemand had iets in het water zien drijven en was er van overtuigd dat het om een zwemmer ging die in de problemen was geraakt. Er is direct alarm geslagen’’, aldus een woordvoerder.

De hulpdiensten haalden alles uit de kast, want de tijd dringt, als er inderdaad iemand in het water is. NHD-verslaggever Delano Weltevreden was ter plaatse en meldde: ,,Ik laat me vertellen door de hulpdiensten hier dat het water een graad of zes, zeven is. Dan zijn de overlevingskansen gering. Het is niet zeker óf er inderdaad een persoon in het water ligt, maar de getuigen die de hulpdiensten hebben ingeschakeld komen hier meer en weten echt het verschil tussen een zeehond en een mens. Vandaar dat hun getuigenis meteen heel serieus is genomen.”

Op het water gingen de Kustwacht en mariniers op zoek naar de zwemmer. Ook de de reddingsboten van Den Helder, Callantsoog en Oudeschild verleenden assistentie. Vanuit de lucht zocht ook een helikopter mee naar de vermiste man of vrouw. De zoekactie werd om kwart over twaalf gestaakt nadat er geen zwemmer was gevonden. Ook waren er op dat tijdstip geen meldingen binnen van vermissingen in Den Helder of nabije omgeving.

© GLOCALmedia

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.