’Je minst favoriete youtuber’ Rick Broers uit Schagerbrug wint twee prijzen bij Dutch Stream Awards [video]

Rick Broers

Rick Broers© Privéfoto

Tessa Thepen
Schagerbrug

Rick Broers, beter bekend onder zijn gamenaam SerpentGameplay, heeft tweemaal een publieksprijs binnengesleept tijdens de uitreiking van de Dutch Stream Awards.

Hij werd verkozen tot Beste Mannelijke Streamer en won de prijs voor Beste Stream Overall. Onder gamers is de 25-jarige Schagerbrugger een bekendheid. Hij zet zichzelf graag neer als ’je minst favoriete youtuber’, maar het tegendeel blijkt maar weer.

Streamers delen hun gamesessies live via platformen zoals Twitch.tv. Deze vorm van entertainment wint aan populariteit, zo heeft Twitch.tv meer dan anderhalf miljoen Nederlandse gebruikers, waarvan er 250.000 dagelijks het platform gebruiken. Broers is de grootste Twitch-streamer van Nederland wat betreft kijktijd. Maandelijks is hij goed voor acht miljoen kijkminuten. Op zijn YouTube-kanaal heeft hij meer dan 110.000 volgers.

De Dutch Stream Awards zijn in 2019 in het leven geroepen als blijk van waardering voor de honderden streamers die wekelijks live games spelen en hun uitzendingen van commentaar voorzien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.