Oud-Ajacied Cor Geelhuijzen (91) uit Heiloo overleden: ’Karakterjongen’ speelde 132 wedstrijden in Ajax 1

Cor Geelhuijzen

Cor Geelhuijzen

Kees van Dalem
Heiloo

Oud-Ajacied Cor Geelhuijzen uit Heiloo is op 91-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Amsterdamse club woensdag op haar website. Geelhuijzen speelde tussen 1954 en 1960 132 officiële wedstrijden in het eerste van Ajax.

Volgens Ajax was Geelhuijzen een karakterjongen, het soort verdediger die je meerdere malen tegenkwam als je er langs wilde.

De voetballer werd op 4 februari 1929 geboren in Amsterdam en werd op zijn twaalfde lid van Ajax. Pas op 25-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het eerste in een uitwedstrijd tegen Stormvogels in IJmuiden.

Geelhuijzen deed mee in de eerste profwedstrijd van Ajax in november 1954. In 1957 werd hij kampioen met de Amsterdammers, het jaar erop speelde hij in de Europa Cup 1. In 1960 voetbalde hij tegen DWS zijn laatste duel voor Ajax.

Na zijn carrière was Geelhuijzen vier jaar lang trainer van De Foresters in Heiloo, waar hij de laatste vijftig jaar van zijn leven met zijn vrouw en gezin woonde. Hij bleef echter ook lid van Ajax en liet zich vaak zien bij reünies en feestavonden.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen