Gerritsland in Hoorn opgeschrikt door luide explosie midden in de nacht, meerdere woningen en vier auto’s beschadigd

De plek waar het explosief afging.© Foto Mediahuis

Internetredactie
HOORN

Het Gerritsland in Hoorn is dinsdagochtend vroeg rond twee uur opgeschrikt door een luide explosie. Onbekenden hebben een explosief geplaatst aan een van de woningen.

Bij de explosie raakten meerdere woningen en vier auto’s beschadigd, zo meldt de politie. Tot zover bekend is er niemand gewond geraakt. De politie heeft ter plaatse direct een groot onderzoek gedaan om sporen veilig te stellen. Ook dinsdagochtend doen de recherche en de forensische opsporing nog nader onderzoek.

De politie is momenteel verschillende camerabeelden uit de omgeving aan het bekijken. De recherche heeft inmiddels met enkele aanwonenden gesproken en is nog hard op zoek naar mensen met meer informatie over de explosie. Er is contact opgenomen met de bezitters van de beschadigde auto’s.

De autoriteiten roepen getuigen op zich te melden als zij afgelopen nacht op of nabij het Gerritsland iets gezien hebben dat te maken kan hebben met de explosie. Ook mensen die mogelijk een idee hebben wie er achter de explosie zit of andere informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek wordt gevraagd contact op te nemen met de recherche te Alkmaar. Ook kan er anoniem getipt worden.

Zie ook: Bewoner: ’Er is een aanslag gepleegd op mijn huis’

Zie ook: Getuigenoproep direct al in Opsporing Verzocht

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen