Marian de Vries, lid Raad van Bestuur, verruilt Zaans Medisch Centrum voor het Tergooi Ziekenhuis

Marian de Vries bij het ZMC.
© Archieffoto Wim Egas
Zaandam

Lid van Raad van Bestuur bij het Zaans Medisch Centrum (ZMC) Marian de Vries, verlaat het Zaanse ziekenhuis. Volgend jaar vertrekt ze naar het Tergooi Ziekenhuis, gevestigd in Blaricum en Hilversum.

Na ruim vijf jaar als bestuurder te hebben gewerkt in het ZMC wordt Marian de Vries met ingang van 1 maart 2021 lid van de Raad van Bestuur van het Tergooi Ziekenhuis.

Volgens het persbericht van het ziekenhuis heeft De Vries het Zaans Medisch Centrum door een financieel moeilijke periode geleid na de nieuwbouw en hiermee een goede basis gelegd voor een financieel gezonde toekomst: ’Marian de Vries heeft zich met hart en ziel ingezet voor de medewerkers en patiënten van het ZMC en een goede samenwerking met de partners in de Zaanstreek en met de omliggende ziekenhuizen opgezet.’

’Jammer’

Voorzitter Nelly Altenburg van de Raad van Toezicht van het ZMC: „We vinden het jammer dat Marian de Vries het ZMC gaat verlaten. Wij zijn erkentelijk voor wat zij heeft bereikt en wensen haar alle succes in haar nieuwe functie.”

De Raad van Toezicht beraadt zich in nauw overleg over de wijze waarop in de vacature zal worden voorzien. Marian de Vries blijft tot 1 maart volgend jaar en op korte termijn zal een interim-bestuurder worden aangesteld om de Raad van Bestuur aan te vullen.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen